Stichting Westland Racing

Timo Wieme (#42)

geboren in Poeldijk op 20 mei 2002.

Vanaf mijn 5e t/m mijn 8e heb ik op voetbal gezeten, maar door een heupziekte moest ik hiermee stoppen.

Op mijn 6e heb ik voor het eerst op een minibike gereden en kreeg les van mij oom Rob. Na wat oefenen gingen we rijden op de kartbaan bij van der Ende in Poeldijk, hier leerde ik ook Bo Bendsneijder en Jorel Boerboom kennen. Na wat oefenen op een “chinees” zijn we overgestapt naar een echte fabrieksmotor van Pasini. In begin 2010 hebben wij veel rijders leren kennenbij Pasini traingen in Goes en zijn dat seizoen vanaf maart direct in België competitie gaan rijden. Dit deed ik in de Kids-klasse (jongste klasse) en ben daar in in 2010 kampioen geworden.

In 2011 hebben we de overstap gemaakt naar de Junior B-klasse en daar ben ik 4e geworden.

In augustus 2011 heb ik deelgenomen het Europees Kampioenschap in Frankrijk en ben daar geëindigd op de 9e plaats als beste Nederlander. Ik heb op het EK erg veel geleerd.

Voor het seizoen 2012 maken we de overstap naar Nederland en gaan onze uiterste best doen om ook hier hoge ogen te gooien en nog veel meer te leren.
In het seizoen 2012 heb ik gereden op de minibike in de Junior B-klasse.
Over het gehele seizoen ben ik 12e geworden van de ongeveer 20 rijders. Het was een leuke ervaring als jongste rijder van de groep.

In 2013 heb ik de overstap gemaakt naar het NSF100 Championship van Arie & Carla Molenaar.
Ik heb hier heel 2012 naar uit gekeken en nu kon ik eindelijke deelnemen.
Ook hier was ik met 10 jaar de jongste deelnemer en heb erg veel geleerd. We moesten nu schakelen en omdat de motor veel groter is dan een minibike, was dit in het begin wel even wennen.
De Molenaar NSF100 cup beleefde de 5e editie en dat was te merken ook. Het startveld was gevuld met erg veel talentvolle rijders waardoor het nivo ook erg hoog was.
We hebben diverse trainingen gereden en les gekregen van Joey Litjes, voormalig GP-coureur.
In het begin moest ik genoegen nemen met het achterveld, maar naarmate het seizoen vorderde gingen de klasseringen ook omhoog met als beste resultaat een 9e plek.
Over het gehele seizoen ben ik 13e geworden, een prestatie waar ik best trots op ben omdat ik als 10/11-jarige reed tegen jongens van 14 / bijna 15 jaar.

In 2014 gaan we wederom deelnemen aan het Molenaar NSF100 Championship en doen we ons uiterste best om hoog te eindigen in het kampioenschap.
Mijn persoonlijke startnummer is #42, maar bij Molenaar NSF100 rijd ik met startnummer #19.

 


Evenementen

No current events.

Twitter Timo