Stichting Westland Racing

Jorel 2e in de Yamaha Cup tijdens de "Grandprix" van Staphorst, 20 mei 2013

Op 2e Pinksterdag werd de "Grandprix"van Staphorst verreden op het stratencircuit van Staphorst. Na een kleine valpartij in race 1 wist Jorel zijn Yamaha in race 2 te als 2e over finishlijn te sturen. Dit weekend zijn altijd veel lokale rijders aanwezig, het motorsportvirus heerst in Staphorst en de concurrentie is erg groot.

Jorel over de racedag:

De race was perfect geregeld door de organisatie van Staphorst.
Ik had al zes weken niet gereden op de Yamaha. Ik begon rustig in de eerste training met natte baan en ook  de 1ste kwalificatie begon ik goed met een tweede plaats.

Mijn doel was op de 1e startrij te staan en dat lukte door een perfect rondje en pakte de 1ste startplek.

Daar was ik erg blij mee.

Race 1

De start was goed en ik ging als eerste de eerste bocht in, maar in de volgende bocht werd ik ingehaald.

De volgende bocht was linksom en daar viel ik. Gelukkig kon ik gelijk opstaan en verder rijden en al snel kon ik de eerste rijders alweer inhalen.
Ronda na ronde wist ik rijders in te halen en ben in race 1 uiteindelijk nog 12e geworden na mezelf vanaf de 26e positie op te werken.

Race 2

Weer maakte ik een kopstart ik deed het de eerste ronde relaxt om de banden goed warm te rijden.
De 2de ronde werd ik ingehaald door Karlo Slager en samen met Frank Nieman en Karlo Slager hebben we gestreden om de 1e plek.
Ik merkte dat ik sneller was dan Karlo, maar het was een te groot risico om hem in de laatste ronde nog in te halen.
Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om safe de 2e positie te houden en ben de racedan ook als 2e geeindigd.
Ik weet dat er meer in zit, dus dat geeft een goed gevoel.

Het was een erg leuk raceweekend, waarvoor dank aan de organisatie en uiteraard mijn sponsoren.