Stichting Westland Racing

Molenaar NSF100 raceweekend op Spa Francorchamps, 11-05-2013

 
 
Midden in de Belgische Ardennen en onder natte omstandigheden is de 3e wedstrijd van het Molenaar NSF100 Championship verreden.
We hebben er een lang weekend van gemaakt op de camping met volop vertier en lekker trainen op de NSF motoren.

Timo Wieme:

Donderdag 9 mei ben ik met mijn vader en de caravan naar Francorchamps gereden. We stonden op de camping waar ook Noah + familie, Alain + familie en de familie Molenaar een stacaravan hadden gehuurd. Het was gelijk gezellig en met alle jongens hebben we ons prima vermaakt.
Vrijdag zijn we met z’n allen naar Plopsa-Coo geweest, een pretpark waar echt leuke attracties waren. Dit was het leuke gedeelte van het raceweekend!

Zaterdagochtend werd ik wakker en was niet lekker. Bij het wakker worden moest ik overgeven, maar ik wilde zo graag rijden. We zijn naar het circuit gegaan en daar heb ik de warming-up, de briefing en de 1e keer trainen meegemaakt. In de 1e ronde viel ik en ik had bijna geen kracht in mijn armen. Na het rijden moest ik weer overgeven en ben ik naar de caravan gebracht. Mijn vader moest langs de baan staan, maar na de trainingen is hij naar me toe gekomen. Ik voelde me erg ziek en wilde naar huis. Mijn vader heeft de caravan ingepakt en we zijn naar huis gereden. Zondag was ik ook nog ziek, maar het ging wel beter.

Dit weekend was voor mij dus geen raceweekend, de volgende keer wil ik weer knallen.

Alain Carree:

Afgelopen weekend heb ik geracet op het kartcircuit van Spa-Francorchamps.

Zaterdag hebben we de hele dag getraind. De 1e sessie met nieuwe banden en toen wist ik de 7e tijd neer te zetten. De 2e sessie moesten we een koppel maken en oefenen met inhalen. De 3e sessie hebben we geoefend met starts en de 4e sessie mochten we vrij rijden dit was in de regen. Bij de prijs uitreiking ben ik 3e geworden bij de discipline prijs(warming-up, poetsen en goed opletten bij de briefing).

Op Zondag hadden we een racedag. In de vrije training had ik een 10e tijd neergezet. In de kwalificatie regende het erg hard en heb ik de 5e tijd neergezet daar was ik erg blij mee!! Dat was m'n hoogste klassering ooit! In race 1 had ik een redelijke start en kwam ik gewoon als 5e de eerste bocht door. Maar een paar bochten verder ging ik onderuit. Daar was ik heel boos om. Ik was uiteindelijk nog 13e geworden. In race 2 had ik geen goede start en na een paar rondes lag ik op een 8e plek. Ik probeerde weer iemand in te halen. Maar dat mislukte en ik ging zelf onderuit. Ik had heel veel last van m'n knie en ik kon niet meer verder rijden dus had ik die race geen punten. Totaal ben ik deze dag 15e geworden waar ik totaal niet tevreden mee was!!
Maar de volgende race in Emmen ga ik er gewoon weer voor!

Noah Bronkhorst:

We gingen op donderdag  weg  en die avond op de camping gingen we bbq’n met familie Molenaar, Carree en Wieme. Het was hartstikke leuk en die dag erna zij we naar Plopsa Coo geweest wat erg leuk was. Weer lekker aan de bbq gezeten en die avond moest ik vroeg naar bed want de volgende dag moesten we 4 trainingen rijden.

Het rijden ging goed alleen het regende het veel wat wel jammer was. Maar onder die omstandigheden ging het erg goed en ik ben niet gevallen.
De volgende dag moesten we 1 training en 1 kwalificatietraining rijden. De training ging wel goed maar de kwalificatie heb ik verknalt, dat was jammer en daarom stond ik op plaats 13 bij de start.

De 1e race ging goed in het begin was het droog maar op de helft ging het ineens heel hard regenen dus toen moest ik snel overschakelen op regen rijden en dat ging goed. Ik ben toch nog 6e geworden de 2e race was droog. Dit was een leuke race ik was Alain net voorbij toen hij de motor er weer tussen zetten. Ik hield de deur dicht en Alain viel helaas en ik kon me motor nog net houden. In de laatste ronden heb ik Silven nog ingehaald, het was dus een super weekend. Uiteindelijk ben ik op de 10e plaats geëindigd over het hele weekend.

 

Stichting Westland Racing

Groetjes, Timo, Noah & Alain