Stichting Westland Racing

Bo Bendsneyder ook in 2012 de sterkste in de GP3juniorcup!

 
 Ook in 2012 mag de 13 jarige Bo Bendsneyder uit Rotterdam zich de kampioen noemen van de succesvolle GP3 Moriwaki Juniorcup.

In 2011 viel hem deze eer ook al te beurt door, op de laatste racedag van dat seizoen, beide races te winnen.

Dit keer kon de titel vroegtijdig veilig worden gesteld door twee keer de volle winstpunten op zijn klassementlijstje bij te schrijven.

Hockenheim is vooral bekend vanwege de Hockenheimring, het circuit waarop de Grand Prix van Duitsland voor Formule 1-wagens wordt verreden. Maar dit keer mochten de talenten in de GP3 Juniorcup hun kunsten vertonen.

Een vrije training, 2 kwalificaties en een eerste race die om 13:00 van start ging was het dus een drukke bedoeling op de mooie zaterdagochtend in het zuidwesten van Duitsland.

Voor Bo de eerste kennismaking met de iets wat hobbelige Hockenheimring en de setting van Assen werkte niet voor Bo op het zuid Duitse asfalt, er was dus nog wat werk aan de winkel.

Bo:

Ik zat niet lekker in mijn vel en ook de motor deed niet wat ik wilde, had eigenlijk een aantal probleempjes maar we hadden weinig tijd om ze allemaal op te lossen. Mijn vader is er mee aan de slag gegaan en tijdens de kwalificaties gezocht naar de juiste setting en toch ook scherpe tijd neer zetten en met een plek op de eerste rij was ik dan ook dik tevreden.

Motor voelde weer goed aan (bedankt pap) en voor de race nog ietsjes bijgesteld en heb een fantastische race gereden, met 4 man gereden voor de winst en binnen 0,5 sec kwamen we over de finish.

Met een 2e plek achter de Zwitser Roman Fischer was ik de 1e Nederlander.

Race 2 bestond de kopgroep uit 6 rijders en heb tot het eind gewacht op mijn moment, wist waar ik sterk was en heb 3 rondes voor het einde alles op alles gezet en met de laatste bocht voor de finish lag ik 2e en wist dat mijn exit beter was dan die van Angelo die op kop lag en passeerde hem en pakte daarmee de volle winst maar ook de kampioenstitel, sta nu 51p los en met nog 2 races te rijden kan ik niet meer ingehaald worden.

Wil al mijn sponsoren bedanken dat ze dit voor mij mogelijk hebben kunnen maken, ook grote dank aan het hele Ten Kate Gp3junior team en met name, Gerrit, Theo en Ger.

En in het bijzonder mijn ouders jullie zijn Toppers!

Doelstellingen en verwachtingen waren duidelijk voor 2012 en zowel de Yamaha R125 cup als de GP3 juniorcup op zijn naam weten te zetten en dit beiden in een vroeg stadium, heeft Bo laten zien een niet alleen snelle en bekeken rijder te zijn maar ook nog over stalen zenuwen te beschikken, want natuurlijk ligt er wel een bepaalde druk op zo’n ventje van net 13 jaar.

We hopen dat er nieuwe uitdagingen voor dit jonge racetalent klaar liggen en gaan de toekomst dan ook hoopvol tegemoet.