Stichting Westland Racing

Eerste Yamaha R125cup titel voor Bad Bo Bendsneyder!

 
 Wederom gaat de 13-jarige Rotterdammer Bo Bendsneyder de boeken in als eerste kampioen van een nieuwe klasse en wel de succesvolle Yamaha R125cup. Vorig jaar was dat in de GP3juniorcup waar Bo overigens ook dit jaar een grote titelkandidaat is.

Afgelopen weekend werden er 2 complete SOBW race programma’s afgewerkt op het Juniortrack circuit van Assen, 4 races totaal er konden dus nog genoeg punten worden verdiend.

Ondanks het gemis van 4 races (verplichtingen elders) in het lopende seizoen wist Bo toch een ruime voorsprong te hebben op de nummer twee Frank Nieman, het was dan ook bijna niet meer de vraag of hij kampioen zou worden maar wanneer? Daarbij komt ook nog dat Bo de laatste 2 wedstrijden niet van de partij is, maar met een éérste en derde plaats op zaterdag en winst in de eerste race van zondag en het uitvallen van Nieman was de titel een feit!

 Bo:

Natuurlijk ben je er stiekem wel mee bezig en kan je van tevoren rekenen tot je een ons weegt, maar het moet op de baan gebeuren. Het weer was dit weekend een grote spelbreker voor mij, op droog zat ik “ondanks niet al te frisse banden” goed in mijn vel en ben ik er vol voor gegaan op de natte baan reed ik meer op save om niet al teveel punten te verliezen.

Op zondag de eerste race was het een mooie strijd tussen Karlo Slager en mijzelf, we vochten om iedere meter en wist net voor hem als eerste over de streep te komen en had door het uitvallen van Frank de titel binnen, wat een geweldig gevoel is dat! Heb erg genoten van deze klasse en wil Yamaha bedanken voor een geweldige motor en hun ondersteuning en samen met Gamma hebben ze er een professionele uitstraling aan gegeven.

Het initiatief is natuurlijk weer uit de koker van Arie en Carla Molenaar gekomen en samen met de SOBW hebben ze een mooi pakket aangeboden.

 Ik wil al mijn sponsoren bedanken, Boorbedrijf Boerboom, Damen Leathers, Modius,Arie Molenaar Motors, Sporttravel,
HVG Engineering en Jack Zwarter
.

15september  is de volgende race van de Yamaha R125cup in Zwolle.

Kijk ook eens op www.yamaha-r125-cup.nl voor meer info , verslagen en foto’s