Stichting Westland Racing

6 NK minibike - Lelystad, Timo 9e geworden...........

Timo 9e geworden na een zeer goed verlopen racedag

Zaterdagochtend 7 juli om 06:30h in de auto naar Lelystad voor de 6e wedstrijd in het Nederlands Kampioenschap en tevens laatste wedstrijd voor de zomerstop.

De verwachtingen waren hoog, want we hebben twee weken geleden nog even getrained op het circuit van Lelystad.

Het weer was goed en de baan krukdroog toen we ‘s-ochtends aankwamen.

In de vrije training ging het direct lekker. Een tijdje op de 8e plek gereden en uiteindelijke de 9e tijd neergezet. De 1e kwalificatie ging ook goed en waarbij de rondetijd nog scherpen werd gezet naar 38.876 sec. De 2e kwalificatie ging net als de 1e, goed dus, maar geen verbetering van de tijd. Uiteindelijk de 9e tijd getrained en dus ook die plek op de startgrid.
De start van race 1 was niet goed, terwijl ik toch eigenlijk altijd wel goed start. Ik verloor 3 posities waardoor mijn goede startpositie in 50mtr weg was.
Als snel kon ik Justin inhalen en richting het groepje van Kevin, Djoy en Quinten rijden. Quinten viel uit waardoor ik nog een plek kon opschuiven en Djoy viel waardoor ik nog een positie opschoof. Even verloor ik het groepje voor me uit het oog, maar inde laatste ronden maakte ik weer wat tijd goed. Uiteindelijk race 1 als 9e geëindigd waarmee ik super blij was.

Voor de 2e race was het erg warm maar er kwam ook bewolking aan. Gelukkig waaiden de donkere wolken voorbij en bleef het ook de 2e race droog.
De start van race 2 was weer zoals het hoort en ik kon Kevin inhalen voor de 1e bocht. Milan en Quinten reden achter mij en zij haalden mij uiteindelijk ook in. Na een goed gereden race ben ik 10e geworden, maar het in het dagklassement ben ik gewoon 9e geworden. en lekker gevecht

Met die 9e plek ben ik met een blij gezicht naar huis gegaan en was erg tevreden over de gehele dag.
Ik heb laten zien dat ik weer veel geleerd heb en heb me los kunnen rijden van de achterste groep. Ook heb ik mijn tijd nog wat scherper gezet naar 38.695 sec, weer een kleine verbetering.

Als de volgende races ook zo gaan kan ik zeker nog vaker in de top 10 rijden.

Nu gaan we lekker met vakantie en daarna weer fijn en zoveel mogelijk trainen.
 
Groetjes en iedereen een fijne vakantie,
 
Timo #42